Slade Czech - chovatelská stanice plemene Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier

Novinky - 2008

Dice Fay Slade Czech

Blahopřejeme našemu odchovu po Noisettce, fenečce Dice Fay Slade Czech, Rusko, která vyhrála Klubovou výstavu sbt v konkurenci 55 stafíků (mezitřída):

- (CW), Best Bitch, BOB !

Tímto splnila podmínky pro udělení JUNIOR CHAMPION OF RUSSIA! Rozhodčí: Jamie Mace, England.

Narozená štěňátka - 7. 11. 2008

Dnes se naše Betinka stala maminkou dvou krásných a zdravých feneček. Fotečky našich krasavic budeme průběžně doplňovat.

Národní výstava psů, Brno, 18.10.2008

Na tuto výstavu byla přihlášena do třídy otevřené pouze Apola. Posuzoval pan rozhodčí Broukal, který velmi dbal na pohyb. Výsledek:

- VÝBORNÁ 1, CAC !

První ročník Francouzského Symposia

Rádi bychom se s Vámi podělili o velkou událost, která proběhla 4-5/10 ve Francii. Jedno z našich štěńátek po Filoménce, ERUPTION SLADE CZECH - CISKO (11 měsíců), se zúčastnil prvního ročníku Francouzského Symposia. Posuzovali opravdu velci znalci v oboru stafíčků, a to pan Jim Beaufoy (Wyrefare) a pan Abe Harkness ( Senkrah).

Potvrzení březosti

O1. 10. 2008 byla potvrzena březost naší Betinky, štěňátka se narodí počátkem listopadu.

27.9.2008 Mezinárodní výstava Wroclaw, Polsko

Judge: George Schogol (Germany)

- Filomenne NoYap Mp, třída otevřená: Výborná (5 fen celkem)
- Eduard Van SC, třída mladých: Výborný (6 psů celkem)

Mezinárodní výstava psů - Norsko

Velká gratulace od nás poputuje do Norska, kde bydlí náš odchov po Noisettce, pejsek DODGE SLADE CZECH (11 měsíců). V půlce srpna se účastnil své první výstavy, z 12 psů se umístil na 4-tém místě. Jen tak dále, Dodgi a Line!

L2HGA a HC testována: ČISTÁ

The Animal Health Trust (AHT) Dnešním dnem jsme dotestovali na genetické onemocnění L2HGA a HC poslední dvě fenečky, a to Noisette Daffodil Yellow a Apollanku Penn-Staff. Obě dvě mají výsledek negativní - clear/čistá. Do budoucna budeme nakrývat pouze geneticky čistými či testovanými pejsky na L2HGA a HC, čímž všechna naše štěňátka budou vždy přenášet jen čisté geny na své potomky.

Národní výstava Bedzin, Polsko, 27.7.2008

Tentokrát byla přihlášená jenom Filoménka. Opět nám přálo počasí, výstava byla zorganizovaná perfektně a také jsem opět potkala pár milých polských přátel. FILOMÉNKA neměla ve třídě otevřené žádnou konkurenci, takže byla:

- VÝBORNÁ 1, CWC

Co nás ale pak potěšilo, kdy šla do kruhu o Nejlepší fenu a porazila fenku z mezitřídy i ze třídy šampionů a obdržela titul NEJHEZČÍ FENA V RASE. Posíláme podrbáníčko za ouško:)

Národní výstava psů, Ustroň, Polsko, Červenec 2008

Národní výstava psů, Ustroň, Polsko, Červenec 2008 Polské městečko Ustroň leží v malebném podhůří Těšínských Beskyd, takže prostředí nás velmi uchvátilo. Co ale nebylo moc milé, tak to bylo tropické počasí, kde na sluníčku už v devět ráno bylo 40 stupňů. Tentokrát se vystavovaly naše holčičky Gibinka (Pritsim Getto Romance) a Filoménka.

- Pritsim Getto Romance (G.B.) : mezitřída, VÝBORNÁ 2
- Filomenne NoYap Magicpower´s : tř.otevřená, VÝBORNÁ 1 - CWC, NEJLEPŠÍ FENA V RASE !

Intercanis Brno, 28.6.2008

Intercanis Brno, 28.6.2008 Na naši poslední předprázdninovou výstavu jsem tentokrát vyrazila s Edoškem, Emilkou a Filoménkou. 50 km za Ostravou jsem měla defekt na předním kole a myslela, že to časově už nedáme. Eduard se vrátil zpět s manželem domů, protože jeho třída v dorostu začínala v 9 a to bychom tam nedojeli na čas. Navíc před Brnem zácpa, vypadalo to, že nestiháme ani soutěž feneček... Nakonec jsme dorazily asi hodinu po začátku - takže:

- EMILKA ve třídě dorostu: VELMI NADĚJNÁ 2
- FILOMÉNKA v otevřené VÝBORNÁ 4


Posuzoval pan rozhodčí Hořák, který trval u Filoménky na zápisu této věty: "27-mi měsíční fena, která rozhodčího uchvátila svou fantastickou hlavou..."

Výstava na Guadeloupe

O stejném víkendu jako naše klubovka se konala také výstava na ostrově Guadeloupe, kde máme pejska po naší Filoménce jménem Eruption ("Cisko"). Moc nás potěšil svým ohodnocením, které je jiné než tady v Evropě a ve všech hodnocených oblastech obdržel Výbornou! Moc gratulujeme, Cisko!

Výstava v Norsku

Také dodatečně blahopřejeme Filoménčinu miminku - fenečce Electře Santaně (6 měsíců)- ke krásnému třetímu místu (přihlášených 10 fen)na její první výstavě v Norsku.

Výstava Rusko, červen 2008

Tento měsíc se konala výstava i v Rusku, kde žije naše štěňátko-holčička po Noisettce - Dice Fay Slade Czech. V době této výstavy měla 9 měsíců a jsme moc pyšní na její krásné umístění: 1.místo - VP1, Nejlepší štěně, BIS puppy 1 a také v soutěži Mladý vystavovatel obdržela místo druhé:)! Dice Fay, gratulujeme!

Klubová výstava sbt, Náměšť na Hané, 21.6.2008

Tentokrát jsme měli možnost klubovku zažít v moc pěkném prostředí zámku, kde nebyla hlava na hlavě. Měli jsme s sebou Filoménku + její miminka Edoška, Emilku. Taky se vystavovala Apolénka, která splnila touto výstavou podmínky pro zařazení do chovu. Navíc se umístila na moc pěkném 4. místě z 12 fenek, takže Výborná 4. Edík měl ve své třídě dorostu 5 stafíčků, moc se líbil a umístil se místě druhém - VN 2:) Pak šla do třídy dorostu naše Emilka (celkem 7 feneček), která se umístila s VN a nakonec naše Filoménka bojovala o místo první (15 fenek přihlášených), ale opět (již po šesté v pořadí) skončila druhá: Výborná 2, res. CAC.

Národní výstava Raciborz, Polsko

Po delší době jsme oprášili kožíšky kromě Filoménky taky naší Betince a Keníkovi, kteří výstavy vůbec nemají v lásce (lepší je to na louce nebo v lese:). Posuzovala paní rozhodčí z Polska, Ewa Pyrchala, s těmito výsledky:

- Black Klenot Bu-Am-Sti ("Ken"): třída otevřená, VÝBORNÝ 3
- Beti z Grodu Sanguszków : třída otevřená, VÝBORNÁ 1, CWC, NEJHEZČÍ FENA V RASE
- Filomenne NoYap Magicpower: třída otevřená, VÝBORNÁ 2

Czech Pes Photo 2008

Komorní galerie J.Sudka a Antonín Malý pořádají již čtvrtý ročník fotografické výstavy Czech Pes Photo 2008. Jediným hlavním a nosným motivem této výstavy je PES. V jakékoli výtvarné podobě nebo technice, která vychází z fotografie. Známý "psí" fotograf a výtvarník Antonín Malý pozval na výstavu několik dalších známých fotografů: např. Jindřicha Štreita, Jaroslava Kučeru nebo Jana Saudka.

Z již nežijících legend české fotografie uvidíme několik fotografií Václava Chocholy, Karla Ludwiga a Zdeňka Tmeje. Výstavy se ale může zúčasnit i kterýkoli fotograf, který se zdržuje nebo má trvalý pobyt na území České republiky a nebo může věrohodně prokázat český původ nebo pobyt vyfotografovaného psa tamtéž. Protože je galerie omezena výstavním prostorem, další fotografie vybere odborná porota na začátku července.

Cruft´s 2008

Březen 2008 - Birmingham, CRUFT´S. Nikdy bych si netroufala doufat, že některý z našich pejsků by se mohl zúčastnit této slavné soutěže, na kterou se nelze přihlásit, pouze nominovat z jediné výstavy v roce v každé zemi. Podařilo se to Apolénce minulý rok v Bratislavě, kdy vyhrála Mezinárodní výstavu (španělský rozhodčí)a nominovala se na CRUFT´S 2008. Samotná soutěž byla ohromující, měli jsme možnost vidět nádherné psy, legendy a také se podívat, jak vypadá standart stafíka v jejich rodné zemi Anglii. Trošku mě překvapily fenečky, které se pohybovaly na spodní hraně standartu, jemného typu, téměř neosvalené. Toto nelze říct o pejscích, to jsme si opravdu vychutnali krasavečky !

Poděkování patří také našemu klubu SBT, který zainvestoval cestu autobusem pro členy cestu zdarma, nečlenové si připlatili nějaké korunky na cestu. Nicméně díky za zprostředkování tohoto "výletu", zaslouží si opravdu poděkování.

Odletělo poslední štěňátko po Filoménce

Počátkem března 2008 jsme se museli rozloučit s posledním mimáčkem jménem Eruption ("Cisko"), který s námi vyrůstal až do svých 4 měsíců. Zamířil do svého nového domova na Guadeloupe (francouzská kolonie v Karibiku). Pánici na něj dlouho čekali a moc se těšili, přesto odlet nebyl zcela jednoduchý. Trampoty nastaly ve chvíli, kdy měl pejsek odlétat před sedmou ráno s francouzskou leteckou společností do Paříže a bohužel jej tato posádka zapomněla naložit, tudíž Cisko zůstal do dalšího odpoledního letu na letišti. V Paříži ho vyzvedli pak přátelé, nechali přes víkend u sebe (dle francouzských pravidel nesměl absolvovat v jednom dni další let) a konečně po 4 měsících čekání na své vytoužené psí miminko se noví páníci dočkali a Cisko si užívá konečně sluníčka a pohody v novém domově.

Mezinárodní výstava Brno, únor 2008

První letošní výstava naší Filoménky byla včera v Brně na MVP. Z nahlášených osmi fen ve třídě otevřené získala ocenění Výborná 2, Res. CAC. Posuzovala paní Veverková.

Leden 2008

Filoménčini mimáčci se rozkutáleli do světa a nám zůstali doma tři nezbedové: Emilka, Edošek a Eruption ("Cisko"), který by v březnu měl odletět na ostrov Guadeloupe. Jeho budoucí páník se na něj moc těší, bohužel tento ostrov patří mezi francouzské země a zde může pejsek letět až ve 4 měsíci. Naštěstí si má s kým hrát a spolu s Emily a Eduardem tvoří opravdu někdy demoliční četu:)

Chtěli bychom poděkovat taktéž i ostatním novým páníkům, kteří nám posílají fotečky sourozenců. Jsme moc rádi, že všechna naše štěňátka našla tyto super domovy.


(Ujistěte se, že na kalibračním obrázku rozeznáte všechny odstíny šedé, případně si přenastavte monitor.)

© Slade Czech 2004 [ Staffordshire Bull Terrier Kennel ]