Slade Czech - chovatelská stanice plemene Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier

Světová výstava

Dánsko, 25.6.2010

Rozhodčí: Kari Järvinen ( Finsko ) - psi
Rozhodčí: Andrzej Kazmierski ( Polsko ) - feny


Dlouhá cesta do dánského Herningu sice byla vyčerpávající, ale vzhledem ke krásné přírodě stál tento výlet za to. I krátká zastávka u moře potěšila jak nás, tak i naše stafíčky. Den před světovkou jsme přespali v hotelu, aby pejsci byli dostatečně odpočinutí. Výstaviště WDS bylo perfektně značené, také průchod ke kruhu sbt byl docela blízko od parkoviště, takže žádné zmatky po ránu nás nečekaly... Od posuzování rozhodčích jsme pak očekávali profesionalitu, ale docela jsme byli zklamáni - sem tam nám uniklo, proč vlastně pejsek či fenka jdou z kruhu pryč s VD nebo D - dobré zuby, dobré předvedení a i přesto všechno neobdrželi známku Výborná. Hodnocení bylo velmi tvrdé, i když jsme si vědomi, že Světovka je vrchol všech výstav a měli by zde hlásit pejsci "bez chybiček". Z naší české výpravy se vystavoval náš EDUARD VAN SLADE CZECH ve třídě otevřené, známka: VÝBORNÝ - Z 19 pejsků bylo jen 8 Výborných, ostatní VD a D...a byť jsme moc rádi za tento výsledek, nepotěšil nás déčkem Seraph, který v kruhu chvíli radostně poskakoval než se srovnal, ale takovou známku jsme nečekali nikdo...O védéčku u Face To Face SC (Fejsy) nemáme vůbec ponětí, za co ji dostala. Co víme ale přesně, že to byla víceméně Světovka "severských" států, tři světoví vítězové pocházejí dokonce z jediné chovatelské stanice - a to finské...Vždy respektujeme rozhodnutí posuzovatelů, ale tentokrát nám to přišlo trochu nespravedlivé vůči těm, co měli odejít se známkou Výborná a bohužel neodešli... Tento názor sdílí i uznávaný anglický rozhodčí pan H., který prohlásil, že takhle špatné posuzování doposud nezažil. Tak snad příští rok to bude lepší a posuzovatelé budou méně kritičtí. A pokud budou přísní, tak aby to bylo ale "jedním metrem" pro všechny:

Terrier show, Dánsko, 26.6.2010
Rozhodčí: Mr. Paul Stanway

Eduard je pro mne vyjímečný pes co se povahy týká, ale i pro jeho bezproblémové vystavování v ringu: je nekonfliktní v kruhu i mimo něj, velice vyrovnaný a klidný. Kdo ho zná, ví, že se vystavuje bez sebemenší chyby. Proto známku, kterou obdržel - VD, si připisuji tentokrát já, poněvadž jsem mu jeho perfektní sebeprezentaci pokazila asi "špatným handlerstvím" :, viz posudek od pana Stanwaye: "červený pes, statná hlava, tmavé oko, dobře stavěná kostra, dobrá horní linie, výrazné úhlení zadních končetin, dobrý pohyb, handler potřebuje být pozornější při ustavování"...Příště se polepším, Edíku !

Seraphínek opět ukázal, jak dovede být v kruhu "veselý" ve svých 12-ti měsících a vysloužil si známku VD s tímto hodnocením: "Bílo-modrý žíhaný atraktivní pes, dobrá hlava, oči jsou v souladu s barvou srsti, rovný hrudník, silné, dobře úhlené zadní končetiny, handler by měl pracovat na lepším předvedení ".

Závěr pro mne i pro Serafínkovou páníčku Ivu plyne: Trénovat, trénovat, trénovat !


(Ujistěte se, že na kalibračním obrázku rozeznáte všechny odstíny šedé, případně si přenastavte monitor.)

© Slade Czech 2004 [ Staffordshire Bull Terrier Kennel ]